Trio Tangata

Welkom op Trio Tangata.nl

 


Klik hier voor meer muziekfragmenten

 Tangata brengt muziek vol passie. Professioneel, met veel ervaring en toch sprankelend en jong. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken Tangata een feest voor uw oor, oog en gevoel.

 

Aan de basis van Tangata staan Jacqueline Edeling (bandonéon), Margreet Markerink (piano) en op de contrabas Suze Stiphout of Boris Franz. 

Zij vertolken op eigen wijze muziek van maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc. Daarnaast speelt Tangata eigen composities, geschreven door Margreet Markerink: in 2008 won zij de eerste Choclo-compositieprijs voor nieuwe Argentijnse tango-muziek.

Samenwerking met de Argentijnse zanger José Rivero en de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geven hun voorstellingen nu extra kleur en feest. 

Tangata speelt nu ook met als violiste Andrea Bentivoglio of Emmy Storms.

 

Tangata heeft al op vele podia gespeeld. Van tangofestivals tot concertzalen, Van Toscane tot Buenos Aires. Hun reis naar deze hoofdstad van Argentinië maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden. Zie ook de foto’s en het artikel in LaCadena over deze reis.

In 2016 en 2017 speelde Tangata de sterren van de hemel in het Musik Festival, ’het Holland Festival’ van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Voor de zomer van 2018 staat een tournee naar Zweden op het programma.

 

In 2008 kwam de eerste CD van Tangata uit: "Mis cosas favoritas", een CD van Tangata met zanger José Rivero. November 2011 is de 2e CD van Tangata uitgekomen: “Historias del Sur”. Op deze CD zijn te horen: José Rivero en de gast-zangeres Lilian Vieira (Brazilie). Inmiddels wordt gesproken over een nieuwe cd.